Návrh systémové elektroinstalace sportovní haly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou spojenou s projektováním systémové elektroinstalace pro multifunkční sportovní centrum. Práce je rozdělena do dvou částí. První část práce je věnována definicím a zásadám potřebných pro tvorbu projektové dokumentace elektro. Je zde představen řídící sběrnicový systém KNX, který je zvolen pro realizaci systémové instalace sportovního centra. Dále je zde uveden přehled v současnosti používaných systémů pro řízení elektroinstalace. V závěru první části práce je zpracován návrh umělého a nouzového osvětlení pomocí výpočetního programu. Obsahem druhé části práce je zpracování kompletní projektové dokumentace pro provedení stavby multifunkční sportovní haly s využitím sběrnicového systému KNX. Dále je v dokumentaci zakreslen návrh silnoproudých a datových rozvodů do příslušných půdorysů budovy, návrh silových a systémových rozváděčů, přehledové schéma silového rozvodu, topologie systému KNX, rozpočet a technická zpráva.
This diploma thesis focused on designing of systematic wiring of multifunctional sports centrum. The work is divided into two parts. The first part of the work is dealing with definitions and principles necessary for electrical project documentation. There is a presentation of the KNX bus control system, which is chosen for the implementation of the systematic wiring of the sports centrum. There is also an overview of currently used systems for wiring control. At the end, the design of artificial and emergency lighting is processed using a computer program. The content of the second part of the work is a complete project documentation for construction of the multifunctional sports hall using the KNX bus system. Furthermore, the documentation draws the design of power and data distribution to the relevant floor plans of the building, the design of power and system switchboards, an overview scheme of power distribution, topology of the KNX system, budget and technical report.
Description
Citation
JAROŠ, Z. Návrh systémové elektroinstalace sportovní haly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Student seznámil komisi se svou diplomovou prací na téma Návrh systémové elektroinstalace sportovní haly. S posudky komisi seznámil vedoucí práce Ing. Janík a oponent Ing. Bátora. Na otázky oponenta student odpověděl bez výhrad. Doplňující dotazy položil doc. Drápela a doc. Orságová.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO