Monitorování stavu při obrábění bloku motoru - Plazma

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je návrh a realizace dvou metod prediktivní analýzy pro firmu Škoda Auto a.s. V první části jsem zpracoval literární rešerši na téma metody prediktivní diagnostiky. V další části je za pomoci konzultanta práce ve Škoda Auto a.s. provedena podrobná analýza výrobní linky a datových bloků z výrobních strojů a dat z měření. Následně jsem navrhl a naprogramoval generátoru dat založeného na skutečných datech. Dále jsem vytvořil dvě metody prediktivní diagnostiky schopné analyzovat vstupní data a na jejich základě rozhodnout o kondici obráběného kusu. Nakonec jsem tyto metody otestoval a zhodnotil přesnost jejich predikce. Hlavním výstupem mé práce jsou dvě metody prediktivní diagnostiky, které lze použít v praxi.
The aim of this thesis is to design and implement two methods of predictive analysis for company Škoda Auto a.s. In the first part I have conducted a literature search on methods of predictive diagnostics. In the next part, with help from thesis consultant in Škoda Auto a.s., the analysis of the assembly line and data blocks from machinery and measuring has been made. Then I designed and programmed data generator based on real data. I created two methods of predictive diagnostics, capable of analyzing input data and deciding about their condition. In the end I tested these two methods and evaluated accuracy of their prediction. Main output of my thesis is two methods of predictive diagnostics, feasible in real world.
Description
Citation
VÁŠKO, O. Monitorování stavu při obrábění bloku motoru - Plazma [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (místopředseda) Ing. Stanislav Pikula, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (člen) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-17
Defence
Student obhájil diplomovou práci s výhradami. V rámci obhajoby dokázal přesvědčit komisi o správnosti svých postupů a navrženého řešení. V průběhu odborné rozpravy reagoval na dotazy oponenta a dále odpovídal na dotazy o volbě typu neuronové sítě a vysvětlení kroků sledované výroby.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO