Výpočet zatížení elektrického pohonu brány

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá konstrukcí pohonů pro samonosné brány. Respektive jsou zde rozebrány hlavní části, z kterých je pohon složen. Dále jsou zde řešeny hlavní body zatížení, které vznikají na samonosné bráně a jejím kontaktem s vodícími, nosnými a pohybovými prvky. Je zde také vysvětleno, co je třeba u pohonu hlídat, aby vyhověl pro daná zatížení, které všechny zhoršují rozpohybování konstrukce. V práci jsou také uvedeny základní typy výpočtů zatížení, kterými si můžeme parametry pohonu ověřit, zda vyhoví pro danou aplikaci.
This thesis deals with the construction of drives for self-supporting gates. The main parts from which the drive is folded are not discussed here. In addition, the main points of load are solved which arise on the self-supporting gate and it´s contact with the guiding, carrying carts and movement elements. And here is explained what needs to be taken care of by the drive to accommodate the loads, which all aggravate the movement of the structure. in the work are also presented the load types of load calculations by which the drive parameters can be checked for suitability for the application.
Description
Citation
RANDA, D. Výpočet zatížení elektrického pohonu brány [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) Ing. Jan Bárta, Ph.D. (člen) Ing. Jan Martiš, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-17
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma Výpočet zatížení elektrického pohonu brány. Shromáždil podklady k výrobkům dostupným na trhu a seznámil se s jejich řešeními. Určil zdroje mechanického zatížení pohonu. Vypočítal hmostnost brány a dimenzoval pro ni pohon s BLDC motorem. Oponent vytknul relativně velké množství nedostatků týkajících se obsahu i formy práce. Na otázky oponenta odpovídá nejistě, na doplňující dotazy členů komise částečně. Komise se usnesla, že některé body zadání práce nejsou popsány v dostatečném rozsahu a z textu práce není patrné, jak student dosáhl některých výsledků.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO