Návrh hlavních ukazatelů výkonnostních metrik

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se týká procesního přístupu a jeho využití při měření výkonnosti společnosti. Uvádí přehled jednotlivých přístupů, od tradičních obsahujících pouze finanční ukazatele po moderní využívající nefinanční ukazatele a začleňující do měření i oblasti týkající se zákazníků, zaměstnanců a další. V práci je zmíněn i systém řízení kvality obsažený v normě ISO 9001:2015 a jeho přístup k měření výkonnosti. Kapitola metriky se týká měřítek výkonnosti, hlavně klíčových ukazatelů výkonnosti, jejich účelu, vlastností a rozdělení. Je zde uveden postup jejich stanovení a úskalí, na která je třeba si dát pozor při jejich výběru a používání. Další kapitoly jsou věnovány sestavení systému metrik konkrétních společností.
This document deals with process approach and it´s use in measuring companies performance. It presents an overview of individual approaches, from traditional containing only financial indicators to modern ones using non-financial indicators and incorporating into the measurement the areas related to customers employees and more. The work also mentions the Quality Management System contained in ISO 9001: 2015 and it´s approach to performance measurement. The chapter about metrics covers performance measures, in particular key performance indicators, their purpose, properties and distribution. Here are also presented the procedures for their determination and the pitfalls to be taken into consideration in their selection and use. Next chapters are devoted to the compilation of a metric system of specific companies.
Description
Citation
KMEŤ, L. Návrh hlavních ukazatelů výkonnostních metrik [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) doc. Ing. Tomáš Kazda, Ph.D. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Kristýna Jandová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-17
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky k obhajobě: -Mělo Vaše řešení pro firmu přínos?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO