Sémantický popis obrazovky embedded zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá detekcí prvků uživatelského rozhraní na obrázku displejetiskárny za použití konvolučních neuronových sítí. V teoretické části je provedena rešeršesoučasně používaných architektur pro detekci objektů. V praktické čísti je probrána tvorbagalerie, učení a vyhodnocování vybraných modelů za použití Tensorflow ObjectDetectionAPI. Závěr práce pojednává o vhodnosti vycvičených modelů pro zadaný úkol.
This thesis deals with the detection of UI Elements in the image of a printer screenusing the convolutional neural networks. The theoretical part of the thesis is a literaturereview of current object detection architectures. The practical part covers the creation ofthe dataset, training and evaluation of the selected models using the Tensorflow ObjectDetection API. The conclusion of the work discusses the suitability of the trained modelsfor a given task.
Description
Citation
HORÁK, M. Sémantický popis obrazovky embedded zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (místopředseda) Ing. Stanislav Pikula, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (člen) Ing. Ilona Janáková, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-18
Defence
Student obhájil diplomovou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na otázky oponenta, komisi odpovídal na doplňující dotazy pro vyhodnocování rozmazaných snímků nebo malých snímků a aplikaci výsledku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO