Vysokorychlostní komunikační linka pro akvizici dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je akvizice dat AD převodníkem a jejich přenos protokolem JESD204B do FPGA s následnou transformací a přenosem rozhraním 100G Ethernet nebo PCI Express do PC. První část práce je zaměřena na představení technologií a hardwaru a rozbor řešení. Druhá část práce popisuje samotné řešení a demonstruje jeho funkčnost. Byl vytvořen HDL design, který umožňuje použít pro přenos dat z převodníku obě výše zmíněná rozhraní. Dále byl napsán software pro OS linux, umožňující data přijímat a ukládat. Na závěr jsou zde prezentovány výsledky měření převodníkovou kartou a jejich rozbor.
The aim of this thesis is the acquisition of data from the AD converter and it’s transfer via the JESD204B interface to FPGA with the following transformation and transfer to PC through 100G Ethernet or PCI Express interface. The first part of the thesis is focused on the introduction to used technologies and hardware and analysis of the solution of this project. Second part of the thesis describes solution and it’s functionality. I created HDL design which allows to transfer data from AD converter using both of the interfaces mentioned above. I also created software application for OS Linux which allows to receive and store incoming data in PC. In the end, the results of the measurement using the converter board are presented and discussed.
Description
Citation
HADÁMEK, J. Vysokorychlostní komunikační linka pro akvizici dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-18
Defence
Student obhájil diplomovou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO