Širokopásmový VF generátor signálu do 6GHz

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá realizací širokopásmového vysokofrekvenčního generátoru s nastavitelnou amplitudou výstupního signálu. Generátor je založen na frekvenčním syntezátoru ADF4355. Pro nastavení výkonové úrovně výstupního signálu slouží atenuátor HMC1119. Vytvořený generátor umožňuje ovládání pomocí řídicího panelu nebo pomocí SPCI příkazů. Frekvenční syntéza může probíhat v celočíselném nebo neceločíselném režimu. V celočíselném režimu má výstupní signál velmi nízký fázový šum.
The goal of this thesis is a design of a wideband high frequency generator with an adjustable output amplitude. The generator is based on a frequency synthesizer ADF4355. The power level of an output signal is adjustable by an attenuator HMC1119. The created generator is accesisible trough an user-friendly control panel or by SCPI commands. Frequency synthesis can run in an integer mode or a fractional mode. The output signal has a very low phase noise when it is running in the integer mode.
Description
Citation
MIČKA, J. Širokopásmový VF generátor signálu do 6GHz [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ladislav Polák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Roman Šotner, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Povalač, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. doc. Šotner, Máte představu, jaké zkreslení vykazuje výstup generátoru. Student odpovídá, že měření neprováděl. Ing. Povalač, Jakým způsobem by bylo možné vyrovnat výstupní výkon závislý na frekvenci. Student odpovídá. Ing. Povalač, zvažoval jste měřit výstupní výkon pro zajištění stejného výkon na výstupu. Student odpovídá. doc. Polák, krabičku jste si vytiskl sám? Student odpovídá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO