Blackbox s PLC a demonstrační úlohou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce bylo vytvořit simulaci včetně vizualizace destilační kolony, která je zaměřená na tepelné děje probíhající v prosté destilaci a destilaci s vodní parou. Vizualizace je zobrazena na HMI panelu, který je umístěn na předních dvířkách vytvořeného rozvaděče. Rozvaděč je realizován jako blackbox. To znamená, že uživatel bude ovládat zařízení bez hlubší znalosti vnitřní struktury. Ověření funkčnosti vlastního řešení proběhlo jak pro hardwarovou část, tak pro softwarovou část. Softwarová část byla odzkoušena na destilaci směsi vody a acetonu. V hardwarové části se testovaly vstupy a výstupy blackboxu.
The goal of this bachelor’s thesis was to create a simulation including visualization of a distillation column, with the primary aim to the thermal processes of simple distillation and of distillation with a water stream. Visualization is displayed on the HMI panel, which is placed on the front doors of the switchboard. The switchboard is designed as a blackbox, which means that the knowledge of the inside functionality is unnecessary for the user to work with the device. Both software and hardware test were performed. The functionality of the software was tested using a mixture of water and acetone. On the hardware side tests of inputs and outputs were done.
Description
Citation
FRÝDL, L. Blackbox s PLC a demonstrační úlohou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Jílek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Málek, CSc. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen) Ing. Soběslav Valach (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s většími výhradami. Komise konstatovala dílčí nedostatky v některých fyzíkálních principech týkajících se bakalářské práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO