Vytápění penzionu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je navrhnout systém vytápění a ohřevu teplé vody pro penzion. Jedná se o třípodlažní hlavní budovu propojenou chodbou s pětipodlažní věží. Oba objekty jsou nepodsklepené a vytápěna jsou všechna podlaží. Vytápění je řešeno otopnými tělesy deskovými, trubkovými a podlahovými konvektory. Ohřev teplé vody je zajišťován nepřímým ohřevem v zásobníku. Zdrojem tepla jsou plynové kondenzační kotle. Teoretická část řeší potrubní materiály pro rozvody vytápění.
The object of this bachelor thesis is to design heating system and hot water heating for guest house. It is a three-storey main building connected by a corridor with five-storey tower. Both buildings are non-cellar and heated are all of the storeys. Heating is solved by radiators panel, tubular and floor convectors. Hot water heating is provided by indirect heating in storage tank. The source of heat are gas condensing boilers. The theoretical part deals with materials for heating distribution.
Description
Citation
JOCH, T. Vytápění penzionu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Lhotáková, CSc. - předseda, doc. Ing. Aleš Rubina, Ph.D. - místopředseda, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Milan Císař - tajemník, Ing. Renata Topinková - člen, Ing. Jan Topič, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Horká - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student nejprve představil svoji práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal problematiku materiálů pro potrubní rozvody. Ve výpočtové části se student zabýval vytápěním a přípravou teplé vody pro objekt penzionu. Student podrobně popsal použitý systém vytápění i přípravy TV včetně všech použitých komponentů. Posléze student odpovídal na otázky od oponenta a reagoval na dotazy členů komise. Obhajoba - otázky 1) Jaký je použit teplotní spád použitého systému vytápění. 2) Jaká je zásada při návrhu hydraulického vyrovnávače. 3) Uvažoval jste i jiné zdroje tepla na vytápění? 4) Proč jste použil dva různé styly zakreslování ve výkresové dokumentaci. B – Student velmi dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise a snažil se zdůvodnit navržená a použitá řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO