Vytápění polyfunkční budovy

Abstract
Cílem bakalářské práce je představení řešení vytápění polyfunkční budovy. Práce je rozdělena na teoretickou, výpočtovou a projektovou část. V teoretické části se práce zaměřuje na popis armatur otopných soustav. Výpočtová část zpracovává návrh vytápění a přípravy tepla polyfunkční budovy, ve které se nachází veterinární klinika a bytové jednotky. Jako zdroj tepla je navržen plynový kondenzační kotel. Objekt je vytápěn deskovými a trubkovými otopnými tělesy. Příprava teplé vody je řešena formou dvou nepřímotopných zásobníků. Předehřevu teplé vody vypomáhají solární kolektory. Projektová část obsahuje technickou zprávu a výkresy, zpracované dle výpočtové části.
The goal of this bachelor thesis is to introduce a heating system solution for multifunctional building. Thesis is divided into theroretical, calculation and project parts. Theoretical part is focused on the definition of fittings in heating systems. Second part depict the proposal of heating system and heat preparation of the multifunctional building, which contains veterinary clinic and housing units. Gas condensing boiler is chosen as a source of heat. The building is heated by steel panel radiators and towel rail radiators. Preparation of hot water is done by two indirect heating water storage tanks. Preheating of water is supported by solar collectors. Project part of the thesis contains technical report and drawing, based on the calculation part.
Description
Citation
KOŘENKOVÁ, V. Vytápění polyfunkční budovy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Lhotáková, CSc. - předseda, doc. Ing. Aleš Rubina, Ph.D. - místopředseda, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Milan Císař - tajemník, Ing. Renata Topinková - člen, Ing. Jan Topič, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Horká - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Studentka nejprve představila svoji práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsala problematiku armatur používaných v otopných soustavách. Ve výpočtové části se studentka zabývala vytápěním a přípravou teplé vody pro polyfunkční objekt. Studentka podrobně popsala použitý systém vytápění i přípravy TV včetně všech použitých komponentů. Posléze studentka odpovídala na otázky od oponenta a reagovala na dotazy členů komise. Obhajoba – otázky 1) Jak se projevuje tlakově nezávislá armatura na průtoku? 2) Potřebujeme přetoky na vratu otopné soustavy u kondenzačního kotle? 3) Řešila jste v projektu autoritu, příp. vysvětlete. 4) Je řešitelná samostatná regulace pro každý prostor polyfunkčního domu? 5) Proč jste dala otopné těleso na podestu schodiště? 6) Teploty v místnostech jste uvažovala dle čeho? A – Studentka výborně reagovala a zaujala stanoviska ke všem připomínkám předložené bakalářské práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO