Akumulace tepla a chladu na bázi PCM

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V první části bakalářské práce se budu zabývat akumulaci tepla a chladu pomocí materiálů s fázovou změnou a také návrhem PCM akumulačního zásobníku. Cílem mého snažení je navrhnout nejideálnější rozestup trubiček v daném zásobníku, tak aby dosáhnul co největší tepelné kapacity. Simulační experimenty jsem prováděl v programu CalA 4.0. Druhá část je výpočtová, kde se věnuji návrhu vytápění v penzionu. Vytápění řeším pomocí tepelného čerpadla vzduch- voda. Pro ohřev teplé vody jsem navrhl solární kolektory. Poslední a třetí část je projektová, která obsahuje projektovou dokumentaci společně s technickou zprávou.
In the first part of the bachelor thesis I will deal with the accumulation of heat and cold using materials with phase change and also the design of a PCM storage tank. The aim of my effort is to design the most ideal spacing of tubes in a given tank, so as to achieve the greatest possible heat capacity. I performed simulation experiments in CalA 4.0. The second part is computational, where I focus on the design of heating in the pension. I solve heating with an air-to-water heat pump. I designed solar collectors for hot water heating. The last and third part is the project, which contains the project documentation together with the technical report.
Description
Citation
NĚMEC, L. Akumulace tepla a chladu na bázi PCM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Iveta Skotnicová, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Moštěk - tajemník, Ing. Jana Doležalová - tajemník, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Zdeněk Žabička - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal téma své práce Akumulace tepla a chladu na bázi PCM. Modelování potrubí v zásobníku v programu Cala. Dále student prováděl návrh vytápění v řešeném objektu. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Student velmi dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise a snažil se zdůvodnit navržená a použitá řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO