Automatizace dokumentů jako nástroj minimalizace rizik

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá problematikou rizik tvorby dokumentů a možností jejich minimalizace pomocí implementace procesů automatizace tvorby dokumentů. V práci jsou identifikovány motivy a cíle tří významných společností v České republice, které se rozhodli pro implementaci systému pro automatizaci dokumentů Legito. Práce pomocí metody FMEA ukazuje vliv automatizace dokumentů na minimalizaci identifikovaných rizik spojených s tvorbou dokumentů. Dále se práce zabývá analýzou rizik spojených s implementací systému a jeho následnou adopcí koncovými uživateli. Ze získaných informací je v práci dále vytvořen obecný proces zavádění systémů pro automatizaci dokumentů, který definuje jednotlivé aspekty nutné k úspěšnému dokončení projektu nasazení systému automatizace dokumentů ve společnostech.
This diploma thesis deals with the issues of risks in document creation processes and the possibilities of their minimization through the implementation of document automation tools. The thesis identifies the motives and goals of three major companies in the Czech Republic which have decided to implement a system for document automation Legito. Using the FMEA method, this thesis demonstrates the influence of document automation in minimizing identified risk incorporated with document creation. Furthermore, the thesis deals with the analysis of expected risks associated with the implementation of the document automation system and its subsequent adoption by end-users. From the obtained information, the author of the thesis formulates a general process of implementing document automation systems, which defines the various aspects necessary for the successful deployment of the document automation system in companies.
Description
Citation
ROCH, E. Automatizace dokumentů jako nástroj minimalizace rizik [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik ekonomických systémů
Comittee
prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-30
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Automatizace dokumentů jako nástroj minimalizace rizik. Závěrečnou práci obhajoval srozumitelně. Diplomant na otázky vedoucího a oponenta odpověděl. Komise položila otázky: Vysvětlete systém chytrých dokumentů, který v diplomové práci používáte, na jaké bázi je a co vytváří software? (dr. Šimůnek) Je tento systém již někde zaveden? (dr. Šimůnek) Diplomant na otázky komise odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO