Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá stavbou bytového domu v klidné lokalitě města Prostějov. Svým vzhledem i účelem zapadá do okolní zástavby. Jedná se o částečně podsklepený, samostatně stojící objekt s parkovacími plochami a má přibližně obdélníkový tvar. Bytový dům je navržen jako 4 podlažní s jedním podzemním podlažím. V suterénní části se nachází bytové zázemí se samostatnými sklepními kójemi pro každou bytovou jednotku. V nadzemních podlaží se nachází 16 bytových jednotek a to 4 bytové jednotky na jedno patro. Bytové jednotky v přízemí mají přístup na soukromé terasy a v nadzemních podlaží na balkón. Objekt je založen na betonových základových pasech a je zastřešen jednoplášťovou plochou střechou. Nosný systém je stěnový obousměrný a je vyzděn z keramických tvárnic. Vodorovné konstrukce jsou monolitické železobetonové. Vertikální spojení je zajištěno pomocí tříramenného schodiště, které se obtáčí kolem výtahové šachty. Práce je vypracována na stupeň projektové dokumentace pro provedení stavby.
This bachelor's thesis is focused on construction of an apartment building in quiet area of the town of Prostějov. Its appearance and purpose fit into the surrounding buildings. The free-standing object is a partially basement, it has parking space and approximately shape of rectangular. The apartment building is designed as a 4-storey building with one underground floor. There is a separate cellars for each of apartment unit in the basement. There are sixteen residential units in four floors, always 4 residential units per floor. Flat units have its own entrance to private terraces on the ground floor and to balcony in upper floors. The building is based on concrete foundation strips and is covered with a warm flat roof. The load-bearing system is a two-way wall system and is lined with ceramic blocks. Horizontal structures are cast-in-place reinforced cncrete. The vertical connection is ensured by a three-arm staircase that wraps around the elevator shaft. The work is developed to the level of project documentation for the construction.
Description
Citation
KUBÍČEK, J. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - člen, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student představil svou bakalářskou práci pomocí powerpointové prezentace. Představil umístění stavby na pozemku, dispoziční řešení, materiálové a konstrukční řešení. Dále student v rámci své prezentace odpovídal na dotazy oponenta: - jakým způsobem je řešeno odvodnění parkoviště - jakým způsobem bude zajištěna stabilita stavební jámy a jaký je charakter podlaží? - půdorys ploché střechy - chybný návrh spádování - jaký je rozdíl mezi střešním vtokem a střešní vpustí? - navrhněte způsob ochrany interiéru před nežádoucími tepelnými zisky Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO