Knihovna pro binární rozhodovací diagramy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom tejto práce je vytvoriť jednoducho použiteľnú knižnicu, ktorá bude poskytovať základné prostriedky pre manipuláciu booleovských funckií prostredníctvom šiestich rôznych variánt binárnych rozhodovacích diagramov - BDD, ZDD, CBDD, CZDD, TBDD a ESRBDD. Knižnica je implementovaná v ISO C, používa zatvorené hashovanie, referencovanie uzlov založené na indexoch, garbage collector na princípe mark and sweep algoritmu a vytváranie diagramov založené na depth-first prechode. Implementované varianty týchto diagramov boli porovnané na benchmarkoch a hoci optimálna voľba varianty závisí na riešenom probléme, vo všeobecnosti sa ako najlepšia voľba z pohľadu veľkosti výsledného grafu a zároveň CPU času ukázali TBDD.
The aim of this thesis is to create an easy-to-use library that will provide the basic means for Boolean function manipulation based on six different variants of Binary Decision Diagrams - BDD, ZDD, CBDD, CZDD, TBDD, and ESRBDD. The library is implemented in the ISO C programming language, uses closed hashing, index-based node referencing, mark and sweep based garbage collector and diagram construction is based on classical depth-first traversal. The implemented variants of these diagrams were compared on benchmarks and although the optimal choice of decision diagram variant depends on given problem, in general TBDD proved to be the best choice in terms of the resulting graph size and also CPU time.
Description
Citation
PAULOVČÁK, M. Knihovna pro binární rozhodovací diagramy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-09
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Které operace/funkce jsou nejvíce časově náročné? Co zkusit něco vyčíst z profilování? Kde by byl prostor ke zlepšení výkonu? Existují nějaké rozdíly ve složitosti operací nad jednotlivými diagramy? Jak by dopadlo alespoň rámcové porovnání třeba implementace BDD s nějakou renomovanou existující implementací? Zajímalo by mě, jak kompetitivní jsou použité implementační techniky. Prosím studenta o dodatečné experimenty v rámci odpovědi na otázky 1 a 3 výše, pokud jsou tyto experimenty snesitelně pracné. V opačném případě prosím alespoň o kvalifikovaný odhad. Otázky u obhajoby: Uvažoval jste při experimentech i různé uspořádání vstupních proměnných? Odkud pochází vaše vstupní vzorky?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO