Uložení diferenciálu Formule Student

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práca sa zaoberá používanými konštrukčnými riešeniami pre uloženie diferenciálu v monopostoch Formula Student a zvolením optimálnej konštrukcie pre monopost Dragon X z dielne TU Brno Racing. Práca sa taktiež zaoberá rozborom a vhodnosťou navrhnutého konštrukčného uzlu v porovnaní s minuloročným riešením a jeho samostatnou pevnostnou, hmotnostnou a funkčnou analýzou.
This thesis deals with the used design solutions for differential mounting in Formula Student monoposts and with the selection of the optimal construction for the Dragon X monopost from the TU Brno Racing workshop. The thesis also deals with the analysis and suitability of the proposed structural unit in comparison with last year's solution and its separate strength, weight and functional analysis.
Description
Citation
MATOUŠEK, P. Uložení diferenciálu Formule Student [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Ondřej Blaťák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vančura, Ph.D. (člen) Ing. Petr Hejtmánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Študent zoznámil skúšobnú komisiu s náplňou a výsledkami svojej záverečnej práce. Následne na to zodpovedal otázky oponenta: Popište volbu počtu zubů rozety pro optimální využití potenciálu motoru. - Čiastočne zodpovedané Popište opotřebení řetězu a jeho vliv na řetězová kola. - Čiastočne zodpovedané Ďalej študent odpovedal na otázky od členov komisie: Prečo sa nachádza 11 zubov na rozete v prezentovanom koncepte? S čím počet zubov súvisí? - Čiastočne zodpovedané Nie je koeficient bezpečnosti príliš vysoký vzhľadom na závodné vozidlo? - Čiastočne zodpovedané Odkiaľ je vzatý záťažový moment? Ktoré veličiny potrebujeme poznať, aby sme sa dopočítali výsledný moment, prenesený na diferenciál. - Čiastočne zodpovedané Akým spôsobom bola uvažovaná tuhosť v uložení? - Zodpovedané
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO