Software pro efektivní využití materiálu při 2D obrábění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce si klade za cíl obeznámit čtenáře s 2D CNC obráběním a rozličnými metodami popisu a manipulace s dvojrozměrnými objekty. Poté je představen tzv. Nesting problém a jsou popsány různé metody přístupu k jeho vyřešení. Praktická část pokrývá implementaci vlastního nesting softwaru, jenž je schopný efektivně rozmístit nepravidelné tvary do nepravidelné ohraničené plochy. Na závěr je provedeno zhodnocení řečeného softwaru a také je zmíněno jeho možné využití v praxi.
This thesis aims to familiarize the reader with 2D CNC machining and various methods of describing and manipulating planar geometry. Later, the Nesting problem is introduced, and different methods of approaching its solution are described. The practical part covers an implementation of a custom nesting software, that attempts to place selected irregular shapes into an irregular container in an effective way. Finally, an evaluation of said software is conducted and its possible practical applications are also mentioned.
Description
Citation
ŠVANDA, O. Software pro efektivní využití materiálu při 2D obrábění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Roman Šenkeřík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Roupec, Ph.D. (člen) prof. Ing. Dagmar Janáčová, CSc. (člen) prof. Ing. Vladimír Vašek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Student odprezenoval hlavní výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta. Otázky komise: Genetické programování pro Nesting.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO