Návrh systému otevírání poklopu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem poklopu, který je určený k zadláždění či zatravnění, a jeho otevíracího mechanismu. Poklop má atypické rozměry a jsou na něj kladeny požadavky na maximální průhyb. Víko poklopu se bude plnit okolním materiálem, bude tedy velmi těžké. Proto cílem práce je navrhnutí otevíracího mechanismu, který umožní otevírání těžkého poklopu jednou osobou a ověření pevnosti poklopu z hlediska deformací. V práci jsou shrnuty potřebné informace pro návrh poklopu a jeho otevíracího mechanismu. Práce je vhodná pro každého, koho by zajímala problematika návrhu otevíracího mechanismu poklopu.
This work tries to design a cover that is suitable for paving or grassing and its opening mechanism. The hatch has atypical dimensions and there are requirements for maximum deflection on the roads. The lid of the cover will be filled with the surrounding material, so it will be very heavy. Therefore, it is necessary to look for an opening mechanism that opens the heavy cover with one possible and available deformation strength of the cover. The work summarizes the necessary information for the design of the cover and its opening mechanism. The work is suitable for anyone who would be interested in the design of the cover opening mechanism.
Description
Citation
ZBOŘIL, D. Návrh systému otevírání poklopu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. David Paloušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zbyněk Strecker, Ph.D. (člen) Ing. Milan Omasta, Ph.D. (člen) Ing. David Košťál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a zodpověděl dotazy: 1) Existují na trhu nějaká dostupná řešení poklopů vybavená otevíracím mechanismem? - zodpovězeno 2) Jak se bude chovat rozhraní nerezový pant - pozinkovaný plech z hlediska galvanické koroze? - zodpovězeno 3) Definujte okrajové podmínky simulací, kontakty mezi jednotlivými tělesy a zmiňte typ a kvalitu elementů. Proč někde uvažujete zeminu a jinde ne? Proč nevyužíváte při zkoušce, zda poklop odpovídá třídě A 15 normovaný zatěžovací element? - zodpovězeno doc.Vrbka: co bylo motivací pro tuto práci? Proč je použita kari síť a ne beton? Za jakých podmínek můžete udělat čtvrtinový model pro výpočet MKP analýzy? Je drážka uvedena ve výpočtu? doc.Paloušek: Kari síť je nevhodná pro toto řešení, problémy koroze - jak budete postupovat při výrobě? ing.Strecker: Jak by se vyráběl rám dle předložené výkresové dokumentace? Jaký bude technologický postup výroby? doc.Paloušek: Ukažte, kde bude celý rám umistěný? Kde bude beton? Je zatěsněna mezera mezi víkem a rámem? vše zodpovězeno částečně
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO