Vykazování vybraných skupin aktiv podle IFRS, US GAAP a české účetní legislativy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na vykazování vybraných skupin aktiv podle IFRS a české účetní legislativy. Cílem práce je charakteristika aktiva, jeho odpisování, ocenění, pořízení z pohledu uvedených systémů tak, jak je popisován českou účetní legislativou a Mezinárodními účetními standardy. V diplomové práci je srovnání systémů a poukázání na nejvýznamnější rozdíly ve vykazování a poté aplikace na vybranou účetní jednotku.
The master´s thesis focuses on excluding certain asset groups by IFRS and czech accounting legislation. The target of the thesis is the charecteristics of assets, there dispence, awards, managment from the point of view of mentioned systems as described by the czech accounting legislation and international accounting standards. In the master´s thesis i compare systems and pointing out the mostsignificant differences in reporting and then application to the selected entity.
Description
Citation
PROSSEROVÁ, K. Vykazování vybraných skupin aktiv podle IFRS, US GAAP a české účetní legislativy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) doc. Ing. Romana Čižinská, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Otázky vedoucího: Vysvětlete důvody, vedoucí k nepřiměřenému zaměření zúžení práce? Zodpovězeno. Otázky oponenta: nejsou Svirák, Dr.: Uvádíte, že majetek do 40 000 Kč firma účtuje přímo do nákladů a dle IS IFRS lze odepisovat. Vysvětlete toto tvrzení? Je tento postup v souladu se zákonem? Co je v tomto ohledu v zákoně uvedeno? Částečně zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO