Rušič vakua parních turbín

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této diplomové práci je proveden předběžný termodynamický výpočet turbíny. Dále je pro tuto turbínu navržen design a umístění rušiče vakua. Cílem práce je výpočet času potřebného ke zrušení vakua, tedy určení času, za který dojde k dosažení atmosférického tlaku uvnitř turbíny a přídavných zařízení. K ověření správnosti výpočtu a k jeho možnému vylepšení jsou využita data naměřená na reálných zakázkách.
In this master’s thesis, a preliminary thermodynamic calculation of the turbine is made. Then, the design and location of the vacuum breaker is devised for this turbine. The aim of the master’s thesis is to calculate a time needed to break the vacuum, ie to determine how long it takes to reach the atmospheric pressure inside the turbine and add-on devices. To verify and improve the accuracy of the calculation there are data measured on real projects used.
Description
Citation
KALIVODOVÁ, M. Rušič vakua parních turbín [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (předseda) Ing. Petr Kracík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Sedlák (člen) Ing. Pavel Nešpor (člen) Ing. Ladislav Šnajdárek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-20
Defence
Studentka odprezentovala obsah své diplomové práce. První otázka oponenta byla zodpovězena adekvátně včetně rozšiřujícího dotazu o možnostech regulace odběru páry, který následně padl. Druhá otázka oponenta byla zodpovězena adekvátně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO