Modifikace podvozku letounu JA-400

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na návrh a výpočet zatížení ostruhového podvozku letounu JA-400 dle předpisu UL 2 část I. – ULL a LTF UL. V První části je krátká rešerše, kde jsou uvedeny letouny s danými typy podvozku. Následně jsou porovnány požadavky předpisů UL 2 část I. – ULL a LTF UL se závěrem, podle kterého bude podvozek počítán. V další části je koncepční a konstrukční návrh podvozku včetně výpočtu a kontroly vybraných prvků. V poslední části je lehce nahlédnuto na možnosti zvýšení vztlaku tohoto letounu.
The master‘s thesis is focused to design and to calculation of tailwheel-type landing gear for ultralight aircraft JA-400 according to rules UL 2 part I. – ULL and LTF UL. In the first part is search about aiplanes with three types of landing gear. Then there is rule comparison, with result what rule will the calculation meet. Then the concept and design of landing gear is proved. In the end the improve of lift option is mentioned.
Description
Citation
RAKUŠAN, M. Modifikace podvozku letounu JA-400 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba letadel
Comittee
prof. Ing. Antonín Píštěk, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Jebáček, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Daněk, CSc. (člen) doc. Ing. Miloslav Petrásek, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Hlinka, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Šplíchal, Ph.D. (člen) Ing. Robert Theiner, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Štrůbl (člen)
Date of acceptance
2020-07-21
Defence
Student prezentoval svoji diplomovou práci. Zodpověděl otázky oponenta ke spokojenosti komise. Následovaly otázky od komise, kde student prokázal znalosti dané problematiky a dobře reagoval na všechny otázky. Otázky se týkaly motivace práce a následně se otázky soustředily na správnost použitých metod. Komise ohodnotila obhajobu známkou dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO