Polyfunkční dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá řešením zástavby proluky v Praze – Libni ve stupni DPS. Navržen je polyfunkční dům, jehož součástí jsou tři provozovny a jedenáct bytových jednotek. Provozovny budou využity jako prodejny. Byty jsou navrženy pro 2 až 4 členné rodiny. Polyfunkční dům půdorys o celkové rozloze 683,1 m2. Objekt je podsklepený s pěti nadzemními podlažími, provozovny se nachází v prvním nadzemním podlaží. K objektu je přivedena pěší a příjezdová komunikace. Za objektem směrem od hlavní komunikace je venkovní parkoviště. Do podzemních garáží bude vjezd výtahem pro automobily. Celý objekt je zastřešen šikmou střechou. Projekt je zpracován pomocí počítačového programu AutoCAD.
The diploma thesis deals with the development of the vacant lot in Prague - Libeň at the PCB level. A multifunctional house is designed, which includes three establishments and eleven housing units. The premises will be used as shops. The apartments are designed for 2 to 4-member families. Multifunctional house floor plan with a total area of 683.1 square meters. The building has a basement with five floors, the premises are located on the first floor. There is a pedestrian and driveway to the building. Behind the object away from the main road is an outdoor parking lot. The underground garage will be accessed by a car elevator. The whole building is covered with a sloping roof. The project is processed using the computer program AutoCAD.
Description
Citation
STRÝHAL, M. Polyfunkční dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Petr Hájek, CSc. - předseda, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - místopředseda, Ing. Daniel Skřek - tajemník, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. Michal Požár, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen,
Date of acceptance
Defence
Student představil svou diplomovou práci pomocí powerpointové prezentace. Představil umístění a situaci místa stavby, dispoziční řešení objektu, materiálové a konstrukční řešení. Student dále zodpověděl a prezentoval dotazy oponenta: - proč jsou navrženy základové pasy? Proč jsou základové pasy ze železobetonu? - ve sklopených řezech se musí vyznačit správná šířka - zakreslení základových pasů u výtahu - podlaha v garáži - jak je vyspádovaná - u prvku 12 není uveden rozměr, dno by mělo být označeno výškovou kótou, schází výšková kóta terénu okolo budovy - nejsou nakresleny obklady za umyvadly a za kuchyňskou linkou - řešení dilatace se stávajícím objektem - proč místnost 2.21 a 2.19 nemá přirozené denní osvětlení - odvětrání vnitřních místností - jak je řešeno? - sprchový kout v místnosti 2.21 je vyřešen špatně - jak bude přístupná místnost za osobním výtahem - podkroví nebude zateplené? - jaká bude skladba schodišťových stupňů Na připomínky oponenta reagoval student nepřesvědčivě, svoje řešení obhajoval nejistě a nebyl schopen je přijatelně zdůvodnit. Rovněž otázky položené členy komise nezodpověděl zcela dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO