Řízení destilačního procesu v lihovaru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o návrhu řídícího systému pro destilační kolonu. Pojednává o problematice výroby destilátů a seznamuje čtenáře s potřebnými znalostmi, které je nutné znát pro pochopení účelu práce. V praktické části práce je představena konkrétní destilační kolona, prostředky pro její řízení a způsob realizace řídícího systému, dále pak vizualizace řídícího systému a způsob ovládání. Součástí práce je zhodnocení výsledků a přínosu práce.
This master‘s thesis deals with the design of a control system for a distillation column. It deals with the issue of distillate production and acquaints the reader with the necessary knowledge that is necessary to understand the purpose of the work. The practical part of the work presents a specific distillation column, the means for its control and the method of implementation of the control system, then the visualization of the control system and the method of control. Part of the work is the evaluation of the results and benefits of the work.
Description
Citation
SEJKORA, M. Řízení destilačního procesu v lihovaru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Burian, Ph.D. (člen) Ing. Martin Čala, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Student obhájil diplomovou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO