Využití metody „model based design“ pro návrh embedded aplikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práca vysvetľuje rozdiely medzi prístupmi vo vývoji softwaru. Je vykonaná rešerš v oblasti generovania kódu. Práca opisuje možné nástroje a spôsoby validácie a verifikácii kódu. V ďalšej časti sú podané informácie o používanie model based designu v rámci kriticko-náročných aplikácií. Potom sa práca venuje návrhu platforiem pre riadenie BLDC motoru. Sú vybrané platformy a k ním napísaný príslušný low level software. Je vytvorené užívateľské rozhranie a logika riadenia. Logika riadenia je vytvorená a otestovaná v prostredí Simulink. Následne je spojený vygenerovaný kód s low level vrstvou. Celé riešenie je otestované.
This diploma thesis demonstrates the differences between approaches in software development. A code generation search is performed. The work describes possible tools and methods of code validation and verification. The next part provides information on the use of a design-based model in critical-demanding applications. Further, the work describes the proposal of platforms for controling the BLDC motor. Low leve software is programed for these chosen platforms. The logic of controling and user interface is created. The logic of controling is created and tested in Simulink. Further more whole programmed code is connected with the low level layer. The whole solution of my diploma thesis is tested.
Description
Citation
MAČIŠÁK, M. Využití metody „model based design“ pro návrh embedded aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jirgl, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Student obhájil diplomovou práci s výhradami. V rámci obhajoby dokázal přesvědčit komisi o přijatelnosti svých postupů a navrženého řešení. V průběhu odborné rozpravy dostatečně reagoval na dotazy: - Co bylo vlastní prací studenta? - Je MBD použitelná technika? - Porovnání člověkem psaného a automaticky generovaného kódu? - Použití norem funkční bezpečnosti v práci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO