Detekce a klasifikace létajících objektů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá detekcí a klasifikací létajících objektů. Postup lze rozdělit na tři části. V první části je tvořen dataset létajících objektů. Pro tvorbu datasetu je použita metoda reverzního vyhledávání obrázků. Další část tvoří rešerše algoritmů pro detekci, trasování a klasifikaci. Následně jsou jednotlivé algoritmy aplikovány a zhodnoceny. V poslední části je proveden návrh hardwarových komponent.
The thesis deals with the detection and classification of flying objects. The work can be divided into three parts. The first part describes the creation of dataset of flying objects. The reverse image search is used to create the dataset. The next part is a research of algorithms for detection, tracking and classification. Subsequently, the individual algorithms are applied and evaluated. In the last part, the design of hardware components is performed.
Description
Citation
JUREČKA, T. Detekce a klasifikace létajících objektů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Ilona Janáková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-09
Defence
Student obhájil diplomovou práci s výhradami. V rámci obhajoby dokázal přesvědčit komisi o správnosti svých postupů a navrženého řešení. V průběhu odborné rozpravy odpovídal na otázky: - Co je hlavní rozpoznávací kritérium - tvar, nebo pohyb? - Jak velký (paměťově) byl navržený model? - Máte práva na použití trénovacích datasetů? - Šel by použít kvalitnější prediktor polohy sledovaného objektu v následujícím snímku a informace o jeho úspěšnosti k upřesnění klasifikace objektu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO