Elektronický světlík

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Teoretická část práce obsahuje popis LED a dalších součástí obvodu, které jsou ve svítidle využity. Praktická část se zabývá LED svítidlem, jeho návrhem, výrobou a uvedením do provozu. Zkoumá možnost měření stěžejních veličin popisujících okolní záření a jejich reprodukci v interiéru pomocí uměle vytvořeného světla. Záření odpovídajících parametrů je tvořeno vhodným mísením záření ze studených a teplých bílých LED. Pro řízení LED je navržen, sestaven a testován zdroj konstantního proudu. Ten je řízen mikroprocesorem, což umožňuje rozšíření funkcionality o další režim, ve kterém může zařízení pracovat. Mikroprocesor vyžaduje přítomnost zdroje malého napětí, který je realizován pomocí zdroje topologie Flyback.
Theoretical part of this thesis describes LEDs and other circuitry used for LED light design. LED light is designed, manufactured and put into operation. This thesis examines possibilities of measuring exterior light and its key parameters. The device uses two sets of LEDs – warm white and cold white to create light with parameters dependent on exterior light. LEDs are driven by constant current sources that are designed, manufactured and examined in this thesis. The device is microprocessor-controlled, which allows to switch between multiple modes of operation. Flyback SMPS is used to power the microcontroller.
Description
Citation
COUFAL, M. Elektronický světlík [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (místopředseda) doc. Ing. František Urban, CSc. (člen) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen) Ing. Marek Bohrn, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-09
Defence
Student představil svoji diplomovou prácí a seznámil komisi s tímto tématem. Následně odpoveděl na otázky oponenta. Dále odpověděl na všechny doplňující otázky komise k diplomové práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO