Design kompaktní MSLA 3D tiskárny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce řeší téma návrhu kompaktní MSLA 3D tiskárny. Hlavním cílem této práce je navrhnout MSLA 3D tiskárnu s důrazem na kvalitu tisku a minimální a snadnou údržbu. Navržený design vychází ze získaných poznatků z analýzy současných produktů a technologie produktu. Zohledňuje ergonomické aspekty a přináší nová konstrukční řešení jednotlivých komponentů. Uplatnění produkt nalezne nejen u designérů a modelářů, ale také u domácích kutilů a nadšenců do 3D tisku.
This bachelor thesis deals with design of compact MSLA 3D printer. Main goal of this thesis is to design MSLA 3D printer with emphasis on print quality and minimal easy maintenance. Design is based on gained knowledge from analyse of current products and their technology. Design takes account of the ergonomic aspects and brings new constructional solutions of inner components. The application of the product is not only for designers and modelers, but also for handymen and 3D print enthusiasts.
Description
Citation
KORÁBOVÁ, A. Design kompaktní MSLA 3D tiskárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (předseda) doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (místopředseda) akad. soch. Tamara Buganská (člen) Ing. Dana Rubínová, Ph.D. (člen) akad. soch. Josef Sládek, ArtD. (člen) Mgr. Svatopluk Řezníček (člen)
Date of acceptance
2021-06-10
Defence
Doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (oponent) Uvažovala jste i o jiné variantě tvarového řešení horní partie s ovládacím panelem? ZODPOVĚZENO Akad. soch. Josef Sládek, ArtD. Chtěl bych se zeptat na barevnost, neuvažovala jste i o jiné variante? ZODPOVĚZENO Doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. Zajímá mě princip tisku, můžete popsat jak to vlastně probíhá? ZODPOVĚZENO Mgr. Svatopluk Řezníček Hraje tam roli vyváženost 3D tiskového stroje? ZODPOVĚZENO Jak poznáme, že je stroj v rovině když je položený na stole? ZODPOVĚZENO Neuvažovala jste, že by byl display součástí krytu? ZODPOVĚZENO
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO