Využití FRP výztuže při návrhu betonových konstrukcí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá dvěma typy výztuží FRP výztuží a klasickou ocelovou výztuží. První část této práce je zaměřena na teoretické poznatky týkající se FRP výztuže. Tato část popisuje složení, vlastnosti, výrobu, trvanlivost a její návrhové vlastnosti z teoretického hlediska. V následující části je proveden návrh a posouzení konkrétního prefabrikovaného U dílce. Návrh a posouzení je provedeno ve dvou variantách, jak z FRP výztuže, tak i z ocelové výztuže.
This bachelor thesis deals with two types of reinforcement FRP reinforcement and generally used steel reinforcement. The first part of this thesis is focused on theoretical knowledge related to FRP reinforcement. There is described its composition, properties, production, durability and its design properties from a theoretical point of view. In the following part, the design and assessment of a specific prefabricated U part is performed. The design and assessment is performed in two variants from FRP reinforcement and steel reinforcement.
Description
Citation
KRATOCHVÍLOVÁ, B. Využití FRP výztuže při návrhu betonových konstrukcí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Ivana Laníková, Ph.D. - předseda, Ing. Ivana Švaříčková, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ondřej Januš - tajemník, Ing. Juraj Lagiň - tajemník, Ing. Martin Zlámal, Ph.D. - člen, Ing. Jan Perla - člen, Ing. Ondřej Januš - člen,
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce před komisí a následně reagovala na dotazy a připomínky oponenta. Komise položila následující dotazy: Ing. Zlámal: Jak budou podélně spojeny jednotlivé prefabrikáty? - studentka odpověděla Ing. Zlámal: Jaké jsou vlastnosti matrice? -studentka odpověděla Ing. Švaříčková: Jak se ohýbá kompozitní výztuž? -studentka odpověděla Ing. Perla: Jak by vycházela cena varianty s GFRP výztuží? - studentka odpověděla Ing. Zlámal: V jaké poloze se bude prefabrikát vyrábět? Jak jsou řešeny kotevní válečky a kompozitní spony? - studentka odpověděla s dopomocí
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO