Prevence selhání lidského činitele při rizikových činnostech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zpracována na téma selhání lidského činitele při rizikových činnostech. Cílem práce je aplikovat rizikovou analýzu na proces vybraného nejmenovaného podniku, který zpracovává zeleninu. Práce je rozdělena do tří částí. V první části jsou zpracována teoretická východiska, která slouží jako podklady pro lepší pochopení problematiky a následné zpracování analytické části. Analytická část se zabývá charakteristikou vybrané firmy, její organizační strukturou, pracovními pozicemi a procesem, který byl v této části analyzován se zaměřením na lidský faktor. Poslední část diplomové práce se zabývá návrhy na opatření vedoucí k prevenci před selháním lidského činitele při rizikových činnostech. Cílem těchto opatření bylo zlepšit situaci podniku.
The diploma thesis deals with the topic of human failures during the risk activities. The aim of the work is to apply risk analysis to the operation of a selected unnamed company that processes vegetables. The thesis is divided into three parts. In the first part, the theoretical basis is discussed and serves as a basis for a better understanding of the topic and subsequent elaboration of the analytical part. The analytical part focuses on the characteristics of the selected company, organizational structure, working positions and the operation itself and analyses these issues with the focus on human factor. The last part of the diploma thesis is dealing with suggestions leading to the prevention of human failure in risk activities. The aim of these suggestions is to improve the situation of the company.
Description
Citation
JÍRA, A. Prevence selhání lidského činitele při rizikových činnostech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik ekonomických systémů
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Jana Victoria Martincová, Ph.D. (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-07-01
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Prevence selhání lidského činitele při rizikových činnostech. Poté následovaly otázky komise: doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CS.c. Kdo bude provádět ve společnosti management rizik? Jaká je evidence neplnění pracovní činnosti? Doteď nebyla ve firmě evidence jednotlivce a jeho pracovní činnosti? doc. Ing. Radek Doskočil, Ph. D., MSc: Proč jste použil metodu FMEA a IPR? Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Diplomant na otázky komise odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO