Analýza časově-frekvenčních charakteristik signálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá časově-frekvenční analýzou diskrétních signálů. Cílem práce je porovnat hlavní známé metody pro odhad spektro/škálogramu. Hlavní důraz je kladen na problematiku spojenou s kompromisem mezi časovým a frekvenčním rozlišením a také na vliv míry zašumění vstupních dat na kvalitu odhadnutého spektrogramu. Pro tyto účely je sestavena databáze reálných a umělých signálů, na kterých je demonstrována úspěšnost jednotlivých metod odhadu spektrogramů. Databáze je následně využita v demonstračním programu, sloužícím k porovnání jednotlivých metod analýzy. Kolem tohoto programu je také sestaveno počítačové cvičení.
This thesis focuses on time-frequency analysis of discrete signals. The aim of this work is to compare the most well known methods for spectro/scalegram estimation. The two main topics discussed are: The compromise between time and frequency resolution and the effect of noise in input data on the quality of estimated spectrograms. To achieve this a database has been created. This database consists of real and artificial signals on which the analysis can be performed and evaluated. This database is used in created demonstration application. This application is also used in a created laboratory task.
Description
Citation
VITOUŠ, J. Analýza časově-frekvenčních charakteristik signálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jitka Poměnková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO