Rugby club Brno-Bystrc

Abstract
Tématem bakalářské práce je návrh Rugby areálu Brno Bystrc, jehož zpracování jsme řešili v rámci bakalářského studia. Cílem této práce bylo vytvořit novou funkční architektonicko-urbanistickou studii. V rámci návrhu jsem se snažila a co největší propojení areálu s veřejností. Z těchto požadavků také vyplývá hmotové řešení stavby. Jedná se o 3 přes sebe položené hmoty, které svým uspořádáním vytváří hlavní průchod areálem, který je pro návrh zásadní. Budova je svojí velikostí velmi výrazná. V návrhu jsou zohledněny všechny potřeby sportovců a velký ohled je kladen na využívání areálu i samotné budovy veřejností.
The topic of the bachelor thesis is the design of the Rugby complex Brno Bystrc, which we have solved during our bachelor studies. The aim of this work was to create a new functional architectural and urban study. Within the design I tried to make the complex as connected as possible with the public. These requirements also lead to the material design of the building. It consists of 3 overlapping masses, which in their arrangement create the main passage through the complex, which is essential for the design. The size of the building is very distinctive. All the needs of the athletes are taken into account in the design and great consideration is given to the use of the site and the building itself by the public.
Description
Citation
SEDLÁČKOVÁ, N. Rugby club Brno-Bystrc [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - předseda, Ing. arch. Jiří Gerö, Ph.D. - místopředseda, Mgr. Markéta Žáčková, Ph.D. - tajemník, Ing. Jan Tichý - člen, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. arch. Kateřina Malečková - člen,
Date of acceptance
2022-06-06
Defence
Studentka představila téma bakalářského projektu, jímž je návrh novostavby klubové budovy v existujícím ragbyovém areálu v Brně. Prezentace byla připravena dobře, výklad byl veden konzistentně a studentka operativně reagovala na doplňující dotazy členů komise. V rámci rozpravy nad výkresovou dokumentací a modelem architektonického detailu byly vzneseny otázky týkající se využívání šedé vody, fasádního systému a vzdálenosti řešeného objektu od hřiště. Studentka odpovídala adekvátně a veškeré reakce na připomínky obsažené v oponentském posudku představila v závěru prezentace bakalářského projektu. Na připomínky uvedené v oponentském posudku stejně jako na dotazy členů komise studentka reagovala náležitě, projevila vynikající orientaci v oboru a schopnost argumentovat. Členové komise ocenili koncept projektu i precizní propracovanost výkresové dokumentace.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO