• čeština
    • English
    • русский
    • Deutsch
    • français
    • polski
    • українська
  • English 
    • čeština
    • English
    • русский
    • Deutsch
    • français
    • polski
    • українська
  • Login
View Item 
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • bakalářské práce
  • Fakulta podnikatelská
  • 2022
  • View Item
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • bakalářské práce
  • Fakulta podnikatelská
  • 2022
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Optimalizace výrobního procesu

Process Optimization in the Company

Thumbnail
View/Open
review_143094.html (7.095Kb)
final-thesis.pdf (5.576Mb)
Author
Něnička, Michal
Advisor
Videcká, Zdeňka
Referee
Doležel, Jaromír
Grade
A
Altmetrics
Metadata
Show full item record
Abstract
Bakalářská práce se zabývá optimalizací výrobního procesu ve vybrané společnosti. V první části jsou vymezena teoretická východiska metodiky Lean Six Sigma a nástroje, techniky a pojmy, které tato metodika poskytuje. V analytické části je krátce představena společnost a produkt, který je na lince vyráběn. Poté jsou nástroje metodiky Lean Six Sigma využity k analýze stávajícího procesu. V návrhové části se věnuji návrhu zavedení nového procesu na výrobní lince. V závěru práce jsou zhodnoceny výsledky a je vyčíslena předpokládaná finanční úspora.
 
The bachelor thesis deals with optimization of manufacturing process in the chosen company. The first part defines the theoretical basis of the Lean Six Sigma methodology and the tools, techniques and concepts that this methodology provides. The analytical part introduces the company and the product that is produced on the production line, then the tools of the Lean Six Sigma methodology are utilized to analyze the current process. The design part deals with the proposal to introduce a new process on the production line. In the final part of the thesis, the results are evaluated and the expected financial savings are quantified.
 
Keywords
Lean Six Sigma, DMAIC, balancování linky, optimalizace procesu, Muda, úzké místo, Lean Six Sigma, DMAIC, balancing line, process optimization, Muda, bottle neck
Language
čeština (Czech)
Study brunch
bez specializace
Composition of Committee
doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen)
Date of defence
2022-06-17
Process of defence
Otázky vedoucího - odpovězeno Otázky oponenta - odpovězeno prof. Koráb: Co znamená Vámi zmíněná cena práce u uvedených kalkulací ve vztahu např. k nákladům mezd? - odpovězeno
Result of the defence
práce byla úspěšně obhájena
Persistent identifier
http://hdl.handle.net/11012/206583
Source
NĚNIČKA, M. Optimalizace výrobního procesu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Collections
  • 2022 [391]
Citace PRO

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV
 

 

Browse

All of repositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Statistics

View Usage Statistics

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV