Realizace zastřešení bytového domu na Vysočině

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je realizace etapy zastřešení novostavby bytového domu v Humpolci. V této práci jsou řešeny technologické procesy týkající se realizace krovu, pokryvačských prací, klempířských prací a dokončovacích prací v podobě izolace střechy a podhledových konstrukcí. Konstrukce krovu je specifická různými sklony střešní roviny včetně dvou vikýřů a několika střešními okny. Obsahem této práce je technická zpráva, řešení problematiky dopravy materiálu, technologické předpisy na prováděné práce, technická zpráva zařízení staveniště, návrh strojní sestavy, kontrolní a zkušební plány, řešení bezpečnosti práce, časový harmonogram, položkový rozpočet, a v neposlední řadě schémata provádění konstrukce krovu, schéma zařízení staveniště.
The subject of bachelor thesis is a realization of roofing of an apartment building in city of Humpolec. Technological processes relating to realization of truss, roofing work, tinsmithing work and completion work in the form of isolation of roof and ceiling structures, are being adressed. Construction of truss is specific because of various roof inclinations including two dormers and several roof windows. The content of this thesis is technical report, adressing of problematics of material transportation, technological regulations on performer works, technological report of construction site equipment, design of machinge assemblies, inspection plans, test plans, safety solutions, time schedule, itemized budget and also construction execution diagram and construction site equipment diagram.
Description
Citation
HAVLÍČEK, D. Realizace zastřešení bytového domu na Vysočině [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Alois Materna, CSc., MBA - předseda, Ing. Svatava Henková, CSc. - místopředseda, Ing. Adam Boháček - tajemník, Ing. Michal Brandtner - tajemník, Ing. Jan Mesiarkin - člen, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Radka Kantová, Ph.D. - člen, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student seznámil komisi se svým řešením bakalářské práce v rámci prezentace PPT doplněné o ilustrativní schémata a fotografie. Nejdříve seznámil student komisi s hlavní cílem své bakalářské práce. Následně popsal komisi umístění řešeného objektu, jeho konstrukční a materiálovou charakteristiku a detailně představil konkrétní řešenou etapu v bakalářské práci. Dále se student zaměřil na popis montáže krovu a detailně popsal schéma jeho montáže. Poté komisi popsal způsob řešení dopravních vztahů na staveniště. V další fázi prezentace student detailně seznámil komisi s principem posouzení navrženého věžového jeřábu. Dále komisi detailně nastínil a popsal koncepci staveništního provozu, kterou znázornil přímo na výkrese zařízení staveniště. Věnoval se poté také popisu a způsobu zpracování časového plánu v návaznosti na zpracovaný položkový rozpočet, který také zmínil. Na závěr prezentace se student zabýval popisem dalších zpracovaných témat, které souvisely s danou technologickou etapou. Jednalo se například o návrh strojní sestavy, plán BOZP, kontrolní a zkušební plán, bilance zdrojů a o schéma protisněhových háků s doplněným výpočtem. Student odpověděl na dotazy oponenta. Ing. Kantová, Ph.D. – Můžete nám říct něco o spojích krovu? Jak jsou v rámci vaší práce řešeny vikýře? Jsou zde pultové sloupky nebo vyzdívka? Jaké je výsledné řešení ve vaší práci? Student odpověděl velmi dobře Ing. Vajkay, Ph.D. – Zapomněl jste na 1 typ zatížení. Jste poměrně vysoko? Nechybí zde zatížení větrem? Co uvádí výrobce střešní krytiny? Student odpověděl velmi dobře Ing. Kantová, Ph.D. – Jaké DPH uvažujete v rozpočtu pro bytový dům? Student odpověděl dobře
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO