Vytápění sídla firmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem vytápění a přípravy teplé vody v sídle firmy (administrativní budova s obchodem a bytem). Práce se skládá ze tří částí, teoretické, výpočtové a projektové. Teoretická část se zabývá podlahovým vytápěním. Výpočtová část zahrnuje návrh vytápění pomocí otopných těles a podlahového vytápění, dimenzování otopné soustavy, návrh přípravy teplé vody, návrh nuceného větrání, návrh zdroje tepla a jeho zabezpečovacích zařízení. Zdrojem tepla jsou dva zavěšené plynové kondenzační kotle, ohřev vody je zásobníkový pomocí nepřímotopného stacionárního zásobníku teplé vody, pro nucené větrání je navržena vzduchotechnická jednotka se zpětným získáváním tepla a vodním ohřívačem. Projektová část obsahuje technickou zprávu a projektovou dokumentaci.
The bachelor's thesis deals with the design of heating and hot water in the company building (office building with shop and apartment). The work consists of three parts, theoretical, computational and project. The theoretical part deals with underfloor heating. The calculation part includes the design of heating using heaters and underfloor heating, dimensioning of the heating system, design of hot water preparation, design of forced ventilation, design of heat source and its security devices. The heat source is made from two suspended gas condensing boilers, water heating is stacked by help of an indirect heating stationary hot water storage tank, for forced ventilation is designed an air-conditioning unit with heat recovery and a water heater. The project part contains a technical report and project documentation.
Description
Citation
HUDCOVÁ, N. Vytápění sídla firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Dominik Cakl - tajemník, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. Jan Topič, Ph.D. - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen, Ing. Ervín Dohnálek - člen, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Studentka nejprve představila svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsala Vytápění sídla firmy. Vyjádřila se k připomínkám oponenta a odpovídala na připomínky členů komise. Otázky oponenta: 1. V práci uvádíte, že nebylo možno navrhnout žádný typ tepelného čerpadla. Rozveďte prosím podrobněji proč. 2. Pro kancelářskou část objektu uvažujete se zátopovým tepelným výkonem. O kolik procent došlo vlivem tohoto k navýšení tepelných ztrát, resp. výkonu otopných těles v těchto prostorách ? Na jakých parametrech především závisí zátopový tepelný výkon? 3. Jakým způsobem by byla zajištěna možnost rozúčtování nákladů na vytápění, teplou vodu a nucené větrání v případě, že by objekt užívaly různé subjekty (bytová jednotka, obchodní jednotka, kanceláře)? Otázky nad prací: 1. Možnosti využití plošného kolektoru a hlubinného vrtu 2. Návrh dvou kotlů - proč? Nehledala jste jinou variantu? 3. Pájení rozvodů na měkko a na tvrdo a izolace 4. Tepelná roztažnost, instalace chrániček na potrubí 5. Doplňování vody do soustavy - jak je řešeno 6. Úpravna vody i pro malé systémy Student výborně reagovala a zaujala stanoviska ke všem připomínkám k předložené bakalářské práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO