Kogenerace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou kogenerace. Na začátku práce jsou popsány hlavní principy a uplatnění kogenerace. Dále jsou uvedeny různé druhy výroby elektřiny a tepla včetně srovnání výhod a nevýhod dané technologie. Zmíněny jsou také další možnosti úspory primárního paliva. Práce obsahuje také českou a evropskou legislativou, vztahující se na kogeneraci, včetně některých změn, které přinášejí pro rok 2013. V závěru je zmínka o teplárenství v ČR a jeho aktuálních problémech.
This bachelor’s thesis deals with the issue of cogeneration. At the beginning of the thesis, main principles and application of cogeneration are described. Further, various kinds of production of electricity and heat are introduced including comparison of advantages and disadvantages of concrete technology. Another possibility of primary fuel savings are presented too. Thesis also contains Czech and European legislation related to cogeneration, including some changes which bring for year 2013. At the end, heating industry in Czech Republic with its current problems is mentioned.
Description
Citation
PAWLITKO, D. Kogenerace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (člen) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Martinec, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO