Tranzistorové pulzní měniče

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá tranzistorovými měniči především čtyřkvadrantovým můstkem. Převážná část práce pojednává o budičích tranzistorů a možném způsobu řízení měniče. Součástí práce je i návrh řídící elektroniky a regulační struktury. V rámci této práce bude zároveň zkonstruováno zařízení, která bude dále sloužit jako učební pomůcka pro studenty.
This project deals with transistorized converters in particular a four-quadrant bridge. The main part of project discusses the drivers of transistors and a possible way of controlling a converter. The proposal of control electronics and the regulation structure are involved in the second part. This project also includes a construction of an apparatus which will be used as a teaching material.
Description
Citation
NĚMEC, M. Tranzistorové pulzní měniče [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (místopředseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Wolf (člen) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Práce je po odborné stránce v pořádku. Text je členěn logicky, po formální i jazykové stránce je práce v pořádku. Její kvalita je občas snížena poněkud neobratnými formulacemi jednotlivých vět. Prezentace při obhajobě měla dobrou úroveň, student mluvil jistě a přesvědčivě. Odpovědi na otázky komise byly vcelku dostačující.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO