Systém navigace pomocí GPS pro účely cementárenské technologie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a implementací GPS navigačního systému. V práci se nachází krátký přehled jednotlivých předmětných bodů v reálném surovinovém lomu a návrh pro vytvoření matematického a softwarového modelu. Dále se práce zabývá se zabývá možnostmi prohledávání modelu surovinového lomu pro potřeby nalezení nejkratší cesty a jsou popsány dva algoritmy na hledání nejkratší cest a to Floyd-Warshallův a Dikjstrův algoritmus. Práce dále obsahuje implementaci Dijkstova algoritmu do stávajícího modelu surovinového lomu a také popis celého navigačního systému a to vytvořené aplikace Autec RouteEditor a AQL Control Library. MINÁČ, J. Systém navigace pomocí GPS pro účely cementárenské technologie. Brno: Vysoké učení technické v Brně, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009. 90 s. Vedoucí diplomové práce prof. Ing. František Zezulka, CSc.
This diploma work deals with proposal and implementation GPS navigation system. Work includes described basic types of cement quarry and proposal to create mathematical and software model of quarry. Then work is devoted to possibilities of basic described algorithms for searching the shortest way in graph and two algorithms are described. They are Floyd-Warshall and Dikjstra algorithms. The work describe implementation of Dijkstra algorithm to model of quarry and description of the programs Autec RouteEditor and AQL Control Library. MINÁČ, J. GPS navifgation system for cement for cement technology. Brno: Brno university of technology, Faculty of electrical engineering and communication, 2009. 90 p. Supervisor prof. Ing. František Zezulka, CSc.
Description
Citation
MINÁČ, J. Systém navigace pomocí GPS pro účely cementárenské technologie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Karel Hájek, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Kopečný, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen) Ing. Soběslav Valach (člen)
Date of acceptance
2009-06-10
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO