Rozvoj brněnské zoologické zahrady

Abstract
Diplomová práce se skládá ze dvou částí zabývajících se rozvojem brněnské zoologické zahrady. První část tvoří analýza vybraných prvků ve veřejném prostoru brněnské zoologické zahrady, které společně dotváří veřejný prostor a výrazně tak ovlivňují jeho vnímání, především u návštěvníků zoo. Druhá část diplomové práce se zabývá rozvojem konkrétního území v podobě urbanisticko-architektonické studie v areálu Zoo Brno, kde je snaha aplikovat poznatky z předchozí analýzy.
The diploma thesis is composed of two parts dealing with the development of the Brno Zoo. The first part consists of an analysis of selected elements in the public space of the Brno Zoo, which together shape the public space and thus significantly influence its perception, especially among zoo visitors. The second part of the diploma thesis deals with the development of a specific area in the form of an urban-architectural study in the Brno Zoo area, where an effort is made to apply the findings from the preceding analysis.
Description
Citation
MATI, D. Rozvoj brněnské zoologické zahrady [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2023.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. et Ing. František Kuda, CSc. (předseda) doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. (místopředseda) Ing. et Ing. Kristýna Hrabová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Michal Kriška-Dunajský, Ph.D. (člen) Ing. Radim Kolář, Ph.D. (člen) Ing. Eva Vítková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2023-02-02
Defence
Během své prezentace s názvem Rozvoj brněnské zoologické zahrady student pohovořil v analytické části o sjednocení odpadkových košů, cedulí a návrhu laviček. V praktické části potom popsal stávající stav ZOO. Dále představil ideový návrh - koncept řešení. Následovaly dotazy oponentka Ing. Martiny Pavelkové, Ph.D. 1) Z jakých podkladů jste vycházel při uvažování o nástavbě dalšího patra na stávající pavilon Exotária? K jakému účelu má sloužit nová nástavba? 2) Při úvahách o etapizaci výstavby expozice bral jste v potaz - domníváte se, zda omezení daná dobou pro návfštěvníky výrazně prodlouží dobu výstavby? 3) Můžete blíže popsat Vámi použitý postup pro stanovení ceny staveb pro zoo ve výši 25 000 Kč/m3? Student na otázky oponenta odpověděl. Následovaly dotazy členů komise: doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. Máte nějak promyšlenou i komunikaci v ZOO? Máte promyšlené i povrchy komunikací? Ing. Eva Vítková, Ph.D. V cíli práce máte i ekonomické zhodnocení, které jste v práci shrnul pouzde na jednu stránku. Nešlo se v ZOO domluvit o poskytnutí jejich rozpočtu z jiných staveb? doc. Ing. Michal Kriška-Dunajský, Ph.D. Víte, co je nejpopulárnější na Zlínské ZOO? Nenapadlo Vás nějakou "zážitkovou" aktivitu připravit v ZOO Brno? Student na otázky pohotově odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO