Hodnocení finanční situace podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je navrhnout kroky vedoucí ke zlepšení finanční situace středně velkého strojírenského podniku. K dosažení tohoto cíle je provedena finanční analýza, která definuje slabá místa podniku a vychází z ní soubor opatření, která by měla vést ke zlepšení. Aby byl výstup této práce měřitelný, je v závěrečném vyhodnocení provedeno porovnání současného a předpokládaného budoucího stavu prostřednictvím bankrotního modelu Index IN05. Návrh kroků ke zlepšení zasahuje zejména do provozní oblasti podniku a zaměřuje se na slabá místa vyplývající z finanční analýzy, redukci vysokého množství oběžných aktiv a zvýšení marže zisku, aby byla posílena likvidita, snížena zadluženost a celkově došlo ke zlepšení skóre finančního zdraví.
The aim of this master’s thesis is to propose the steps leading to the improvement of the financial situation of a mid-sized manufacturing company. In order to achieve this aim, the financial analysis is performed. It defines the company’s weaknesses and it serves as a background for a suggestion for corrective actions leading to the improvement. Based on the measurability of the corrective actions, the comparison of the current and predicted situation is made in the final conclusion. It is realized with the Index IN05 bankruptcy model. The corrective actions proposed aim in particular at the operational and production management. They focus mainly on the weaknesses defined by the financial analysis – reduction of inventories and increase of marginal profit in order to strengthen liquidity, reduce debt ratio and improve financial health score in general.
Description
Citation
ZEMAN, K. Hodnocení finanční situace podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (místopředseda) prof. Ing. Ĺubomír Šooš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Oto Barborák, CSc. (člen) Ing. Theodor Beran, Ph.D. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1) Přidaná hodnota. 2) Náklady. 3) Členění nákladů ve výsledovce. 4) Kalkulační vzorec. 5) Slabé stránky finanční analýzy. 6) Co je likvidita? 7) Z čeho vycházíte ve výpočtu z předpokládaných tržeb. 8) Co je to za stroj? V prezentaci. 9) Posuvová rychlost v soustružení. 10) Jak se spočítá jednotkový strojní čas? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO