Použití GPRS modulu pro přenos JPG souborů v reálném čase

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tento dokument popisuje postup návrhu rozhraní mezi VGA kamerou a GSM/GPRS modemem pro zobrazování JPEG obrázk z kamery na WWW stránce. Rozhraní mezi kamerou a modemem je realizováno osmibitovým mikrokontrolerem ATMEL s aplikací napsanou v jazyce C. Pro penos obrázk na server je v modemu impementován TCP/IP zásobník. Dokument je rozdělen na dvě hlavní části. První část popisuje architekturu systému, použité komponenty (kamera, modem, mikrokontroler) a návrh zapojení. Druhá část dokumentu je zaměřena na programové vybavení systému. Nejprve je popsán operační systém modemu, vývojové prostředí OpenAT pro návrh aplikací pro modem a knihovna WIPsoft použitá pro implementaci TCP/IP zásobníku. Dále je popsána aplikace pro mikrokontroler, která řídí kameru a modem. Poslední část dokumentu je věnována návrhu serverové aplikace a webového rozhraní.
This document describes a design procedure of interface between VGA camera and GSM/GPRS modem for displaying JPEG pictures captured by camera on website. Interface is realized by eight-bit micricontroller ATMEL with application written in C language. For picture transfer to server a TCP/IP stack is implemented into modem. The document is divided into two main parts. The first part describes architecture of the system, used components (camera, modem, microcontroller) and electronic circuit design. The second part of the document is focused on the software for the system. Firstly operating system of modem is desribed, OpenAT development environment for modem application design and WIPsoft library, which is used to implement TCP/IP stack. Next is described application for microcontroller which controlls camera and modem. Last part of this document describes server application and web interface.
Description
Citation
RUSINSKÝ, J. Použití GPRS modulu pro přenos JPG souborů v reálném čase [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Vondra, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Herman, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Proč nebylo realizováno ovládání kamery a dobíjení baterie? Jak dlouho trval přenos jednoho JPEG obrazu v rozlišení 640x480 pixelů z kamery na webový server? Uvádíte, že ve vašem systému kamera periodicky navazuje spojení se serverem a ten jí zasílá požadavky od klienta. Jak velká je tato perioda? Považujete toto řešení za ideální? Proč jste je zvolil? Jakým způsobem je připojena kamera? Musí být data posílána přes server?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO