Polarizační vidová disperze - PMD

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Polarizační vidová disperze PMD se stává nejvíce limitujícím faktorem pro realizaci vysokorychlostních optických přenosu. Velikost zpoždění světelného impulzu mezi polarizačními rovinami je ovlivněna spoustou různých faktorů, a proto je třeba přesné měření PMD realizovat ve všech fázích budování a provozu optické trasy.
Polarization mode dispersion PMD becomes the most limiting factors for achieving high-speed optical transmission. The size of the dierencial group delay between the polarization plane is influenced by many different factors and therefore accurate measurement of PMD should be done in all phases of building and operating optical path.
Description
Citation
ŤUPA, M. Polarizační vidová disperze - PMD [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Reichert (člen) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Tejkal (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-09
Defence
Rozveďte detailněji možnosti a případná omezení nasazení 100 Gbitové technologie na měřených trasách. Na základě měření se dá tvrdit, že s částečným omezením (špatné výsledky některých vláken, útlum konektorů a svárů) lze nasadit vysokoryhlostní přenosy a CWDM a DWDM. Seznamte detailněji komisi s výsledky práce týkajících se statistického vyhodnocení náměrů. Otázka nebyla položena. PMD - víte jak je to u vláken závěsných? Vznik ohybů a dalších vlivů - větší hodnoty PMD.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO