Implementace řezacího modulu do programového vybavení trimovacího laseru Aurel ALS 300

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá implementací řezacího modulu pro trimovací laser Aurel ALS 300. Konverzní program zajišťující konverzi formátu Gerber do vstupního formátu laseru byl napsán v jazyku C. Integrace konverzního programu do ovládacího programu laseru PROTOMAT byla provedena ve Visual Basicu 6. Semestrální práce začíná úvodní teoretickou částí popisující základy tlustovrstvé technologie a užití trimování. Pokračuje analýzou vstupních formátů PostScript, DWG a Gerber. Jako vstupní formát pro konverzi je zvolen formát Gerber, který je podrobně analyzován. Analyzována jsou také vstupní data laseru Aurel ALS 300. Je popsáno, jakým způsobem byl vytvořen konverzní program a jak s ním lze pracovat.
is project deals with the implementation of a cutting module for trimming laser system Aurel ALS 300. The conversion programme designed to convert the Gerber format into the input laser format was written in C language. Integration of the conversion programme to the control programme of PROTOMAT laser was implemented in Visual Basic 6. The first part of the semester work describes the basic thick-film technology and the use of thick-film resistors trimming. An analysis of allowed input formats PostScript, DWG and Gerber follows. The Gerber format, which is analyzed in detail here, was selected as the input format for conversion. Input data of the laser Aurel ALS 300 are also analyzed. Finally the way of creation of the converstion programme and its use described here too.
Description
Citation
ŠTRYMPL, M. Implementace řezacího modulu do programového vybavení trimovacího laseru Aurel ALS 300 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Radimír Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. František Urban, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jan Maschke, CSc. (člen) doc. Ing. Arnošt Bajer, CSc. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student seznámil státní závěrečnou komisi s řešením své bakalářské práce a odpověděl na následující dotazy oponenta a členů komise: 1. píšete, že laserový paprsek má v různých režimech různý výkon, můžete to komentovat? 2. je při řezání podstatné zda je použit paprsek v režimu multimodový nebo paprsek redukovaný na trasnverzální mód? jaký je mezi nimi rozdíl? 3. víte, jaká je hloubka ostrosti stopy laserového paprsku? 4. popište obrázek 4 na str. 32, proč jsou na něm přítomny 2 čtverce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO