Návrh zlepšení finančního plánování v podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Finanční situace podniku a jeho hospodaření je sledována celou řadou ukazatelů a na jejich hodnoty se v časovém vývoji a souvislostech pohlíží tak, aby hodnocení firmy zobrazovalo celkovou ekonomickou situaci podniku, a tím umožnilo vytipovat také příčiny a možné důsledky dané situace. Pokud má být podnik ekonomicky úspěšný, musí být finanční analýza a efektivní finanční plánování součástí komplexního finančního řízení podniku, protože tím je zajištěna zpětná vazba mezi předpokládaným efektem řídících rozhodnutí a následné skutečnosti. Tato finanční analýza je zaměřena na odhalení slabých a silných stránek podniku. Údaje použité v této práci jsem čerpal z volně dostupných podnikových výročních zpráv a z poskytnutých interních materiálů. Cílem mé diplomové práce bylo vypracovat finanční hodnocení podniku z výsledků finanční analýzy, za pomoci zkušeností získaných studiem na VUT v Brně.
The financial situation and financial economy could be controlled by a whole range of indicators in the time progress and context so that the evaluation of the situation may reflect the whole economic state of the company and enable to point out causes of the actual situation. If the company shall be economically succesful, the financial planning and analysis has to be a part of the complex of the company´s financial management, because it provides a feedback between the expected effect of managing decisions and present. This diploma work is focused on detection of weak and strong characteristics of the company. All datas used in analysis are taken from the public sources and internal company documentation. The point of my diploma thesis was to present a financial analysis containing my theoretical experience, which I gained during my study at the VUT.Brno.
Description
Citation
MAZANEC, M. Návrh zlepšení finančního plánování v podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2007.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
Ing. František Bednář (předseda) prof. Ing. Miloš Konečný, DrSc. (místopředseda) prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) (člen)
Date of acceptance
2007-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO