Digitálně řízený vícekvadrantový zdroj

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá problematikou, návrhem a realizací čtyř-kvadrantových zdrojů jak v lineárním tak i spínaném režimu. Ve spínaném režimu se navíc zabývá možností rekuperace energie a optimalizaci odezvy zdroje na změnu povahy zátěže. Zdroje jsou navrhovány jako laboratorní či procesní zdroje pro obecné použití. Zdroje jsou navrženy tak, aby mohly být galvanicky odděleným rozhraním USB připojeny k PC.
This thesis deal with design of multi-quadrant power supply in linear and switching mode. In the case of the switching mode energy recuparation is also considered as well as optimalization of change of load response over time. Power supplies are designed as general purpose laboratory and process power supplies. Power supplies are designed so that they can be connected via galvanic insulated USB interface with a PC
Description
Citation
CHYTIL, J. Digitálně řízený vícekvadrantový zdroj [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Vágner, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Wieser, Ph.D. (člen) Ing. Roman Tkadlec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student prezentoval výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídal na dotazy oponenta a vedoucího práce a na doplňující dotazy členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO