Aplikace přepěťových ochran v sítích NN

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce popisuje návrh přepěťových ochran pro objekty občanské výstavby. Cílem této práce je seznámit čtenáře s problematikou této oblasti, která je v dnešní době zvláště na rodinných domech zanedbávaná. Úvodní část práce je zaměřena na teoretický rozbor této problematiky a seznámení s platnými normami, bez kterých se člověk pohybující se v tomto oboru určitě neobejde. V první větší kapitole je provedeno rozdělení přepětí z obecného hlediska. V druhé kapitole je provedeno rozdělení přepěťových ochran na vnitřní a vnější a popis jednotlivých komponent těchto ochran. Ve třetí kapitole je proveden kompletní návrh ochrany pro budovu školy, nejdříve je provedena analýza rizik pro nechráněnou budovu, následně pro chráněnou a nakonec návrh vnitřních a vnějších přepěťových ochran. V poslední kapitole je provedena kontrola analýzy rizik pomocí programu DEHN Support.
This paper describes the design of surge protection for objects of civil construction. The aim of this paper is to acquaint the reader with the problems of this region, which is nowadays especially for houses neglected. The introductory part of the thesis is focused on the theoretical analysis of the problem and become familiar with the standards in force, without which a person moving in this field certainly can not do. In the first major section is a repartition surge in general terms. In the second chapter, a repartition of surge protection on the inside and outside and a description of the individual components of these protections. The third chapter is made complete design protection for the school building, the first step is an analysis of the risks to unprotected building, then the protected and ultimately design of internal and external surge protection. In the last chapter, a check is made of the risk analysis using DEHN Support.
Description
Citation
KNEBL, J. Aplikace přepěťových ochran v sítích NN [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) doc. Dr. Ing. Zdenek Medvec (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student seznámil komisi s výsledky své bakalářské práce. V první části se zabýval obecnými informacemi o přepěťových ochranách. V druhé části se student zabývá návrhem přepěťových ochran pro samostatně stojící objekt. Otázky položené oponentem práce student zodpověděl. Doc. Matoušek zahájil diskuzi na téma bakalářské práce, na předložené otázky student odpověděl. Doc. Drápelu zajímá na co je dobré využít předjištění, odpověď byla formulovaná nepřesně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO