Acyklická komunikace po Profinetu mezi měniči Sinamics a PLC řady Simatic S7-1200

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá acyklickou komunikací PLC Simatic S7-1200 a frekvenčních měničů Sinamics od společnosti Siemens. Práce popisuje možnosti propojení a způsoby komunikace těchto systémů po průmyslové sběrnici Profinet a vývoj univerzálních Proxy FB pro acyklické čtení a zápis parametrů měniče. Spolu s dalšími dvěma FB, které využívají acyklické komunikace pro čtení chybového zásobníku a pro nastavení absolutního snímače polohy, je na ukázkovém demokufru uvedena příkladová aplikace s vizualizací pro jednoduché polohové řízení a pro demonstraci použití vytvořených Proxy FB.
This paper deals with acyclic communication of Siemens Simatic S7-1200 PLCs and Sinamics drives on the Profinet industrial bus. Various possibilites of communication of the devices in accordance to the PROFIdrive profile is presented. General Proxy FBs for acyclic read/write of the drive's parameters are implemented. Together with other two FBs, that make use of acyclic communication to read the drive's fault buffer and to adjust an absolute encoder, an application with visualization for a simple positioning and for a demonstration of the Proxy FBs functionality is presented using a demo box.
Description
Citation
DOSTÁL, J. Acyklická komunikace po Profinetu mezi měniči Sinamics a PLC řady Simatic S7-1200 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
plk. gšt. prof. Dr. Ing. Alexandr Štefek, Dr. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Soběslav Valach (člen) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO