Efektivnost marketingových činností ve strojírenství v České republice

Abstract
Dizertační práce je zaměřena na aktuální potřeby podnikové efektivnosti a výkonnosti v oblasti marketingových činností. V průmyslovém prostředí je předpokladem úspěchu splnění strategických marketingových cílů ve vazbě na podnikové strategie. V práci je pozornost soustředěna na jednotlivé systémy výkonnosti a skupiny metrik, které jsou uplatňovány právě v oblasti strojírenství ve vazbě na realizované marketingové činnosti. Cílem dizertační práce je navrhnout metodiku výběru marketingových metrik, které jsouv přímé vazbě na efektivnost podniku a jeho marketingových činností v oblasti strojírenství v České republice. K prozkoumání dané oblasti poznání bylo využito primárního a taktéž sekundárního výzkumu. V rámci primárního výzkumu byly provedeny řízené rozhovory formou případových studií a na základě získaných poznatků realizováno dotazníkové šetření, podložené získanými poznatky českých a zahraničních literárních zdrojů. Práce obsahuje podrobné zhodnocení celého empirického výzkumu, včetně testování stanovených hypotéz, na jehož základě je stanovena metodika výběru marketingových metrik ve strojírenství v České republice. Přínosy lze spatřovat jak v rovině teoretické, praktické, tak také pedagogické.
The dissertation is focused on the current needs of the business effectiveness and efficiency in marketing activities. In an industrial environment is a prerequisite for the success of the strategic marketing objectives in relation to corporate strategy. In this work there is focus on individual performance systems and group of metrics that are currently applied in engineering in connection to the implemented marketing activities. The main aim of this dissertation is to propose a methodologyfor the selection of marketing metrics that are directly connected to the effectiveness of the company and its marketing activities in the field of engineering in the Czech Republic. To explore the knowledge area there was also used primary and secondary research. The primary research was conducted by structured interviews through case studies and knowledge-based questionnaire investigation, supported by evidence acquired Czech and foreign literary sources. The work includes detailed assessment of the empirical research, including the testing of hypotheses as basis on which is established the methodology for selecting marketing metrics in engineering in the Czech Republic. The benefits could be seen both in theoretical and practical as well as educational fields.
Description
Citation
MILICHOVSKÝ, F. Efektivnost marketingových činností ve strojírenství v České republice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Petr Sodomka, Ph.D., MBA (předseda) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jana Stávková, CSc. (člen) prof. Ing. Jaroslav Kita, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Žufan, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Dvořák, DrSc. (člen) doc. Ing. Marcela Kožená, Ph.D. (člen) prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. (člen)
Date of acceptance
2014-04-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO