Posouzení stavu břehového území a návrh stabilizace na vybrané údolní nádrži

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se věnuje posouzení stavu vybraných úseků břehového území údolních nádrží Vranov a Boskovice. Jako podklad pro zpracování byly obě lokality několikrát navštíveny za účelem provedení měření a pořízení fotodokumentace, dále je pracováno s daty a výškách hladin na nádržích v letech 2000 - 2011 poskytnutých Povodím Moravy. Tyto podklady byly zpracovány pro použití metody stanovení abrazní terminanty v modifikaci dle Šlezingra, za účelem určení ústupu břehové čáry. Výsledky pro VD Vranov a Boskovice jsou porovnány s výsledky pro VD Brno, která byla autorem zpracována v rámci bakalářské práce za použití stejné metodiky. V závěru práce autor předkládá několik možných forem stabilizace a ochrany porušených břehů údolních nádrží, včetně jejich výkresové dokumentace.
This thesis covers the state assessment of the selected bank sections of dam reservoirs Vranov and Boskovice. Data used and processed in this thesis were acquired by visiting both sites several times in order to perform measurements and make photographic documentation. Futhermore, data on reservoirs' water levels from 2000-2011 provided by Povodí Moravy s.p. were used. In order to determine bank line regression, the above-mentioned data were processed using the Šlezingr's modification of the method of abrasion terminants determination. Results for dam reservoirs Vranov and Boskovice are then compared with results of dam reservoir Brno, which were produced by the author within the framework of his bachelor thesis using the same method. At the end of the thesis, the author presents several possible forms of stabilization and protection of disrupted banks of dam reservoirs, including their drawings.
Description
Citation
KROČEK, T. Posouzení stavu břehového území a návrh stabilizace na vybrané údolní nádrži [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO