Marketing management cementových filtračních technologií pro stavební průmysl v České a Slovenské republice (v angličtině)

No Thumbnail Available
Date
Authors
Beránek, Petr
ORCID
Advisor
Linkeschová, Dana
Referee
Boxhofer, Martin
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Globálně cementářský průmysl je jedním z nejvíce energeticky náročných, dále produkce emisí prachu, CO2, NOX, SO2 a těžkých kovů je považována právě z tohoto průmyslu za značně znečisťující životní prostředí. Nicméně, na základě předpovědí Světového fondu pro ochranu přírody a Mezinárodní Energetické Agentůry potřeba cementu bude narůstat v příštích dekádách. V diplomové práci za účelem správného porozumění cementovému průmyslu byla shromážděna data o produkci znečištjících emisích a dále byl popsán postup výroby cementu. Diplomová práce analyzovala potenciál hornorakouské společnosti Kappa GmbH instalovat filtrační systém na českých a slovenských cementárnách v příštích 2 až 3 letech. Filtrační systémy společnosti Kappa jsou schopny značně redukovat emise prachu vypouštěných z cementáren. Nicméně jelikož pro společnost Kappa GmbH je cementářský průmysl novým průmyslovým odvětvím, ve kterém by společnost ráda v budoucnu působila, pro tento záměr jisté překážky musejí být překonány. Diplomová práce nalezla tyto překážky a dáva doporučení pro jejich řešení.
Globally, cement industry is one of the most energy consuming industries. Moreover, production of emissions as dust, CO2, NOX, SO2 and heavy metals from manufacturing process is considered as environmentally harmful. However according to predictions of World Wildlife Found (WWF) and International Energy Agency (IEA) global cement demand is going to increase in next decades. For appropriate cement industry understanding data about production of harmful emissions were collected and cement production process was described in the thesis. The thesis mainly analyzed potential for Upper Austrian Company Kappa GmbH to install dedusting system on Czech or Slovak cement plants in next 2-3 years. Kappa´s dedusting systems are able to significantly reduced dust emissions exhaust from cement plants. However as for Company Kappa GmbH cement industry is a new industry branch in which company would like to operate in future, therefore certain objectives have be to overcome. The thesis found those objectives and gives recommendations for their solutions.
Description
Citation
BERÁNEK, P. Marketing management cementových filtračních technologií pro stavební průmysl v České a Slovenské republice (v angličtině) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2013-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO