Posouzení výkonnosti stavebního podniku pomocí hodnotových ukazatelů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato práce řeší návrh a srovnání ukazatelů tradiční finanční analýzy a moderních hodnotových ukazatelů se zaměřením na výkonnost firmy a jejich následnou aplikaci na konkrétní stavební podnik. V teoretické části je charakterizován stavební podnik a jeho ekonomické procesy, dále je vymezen pojem finanční analýza a popsány navržené ukazatele hodnocení, je zmíněný postup pro výpočet ekonomické přidané hodnoty jako zástupce moderních hodnotových ukazatelů. V praktické části jsou navržené ukazatele použity pro analýzu podniku Instav Hlinsko, a.s. a výsledky jsou v závěru vyhodnoceny.
This paper addresses the design and comparison of indicators of traditional financial analysis and modern value indicators with a focus on business performance, and their subsequent application to a particular construction company. In the theoretical part there is characterized the construction company and its economic processes, next there are the concept of financial analysis defined and the proposed assessment indicators described, also procedure for calculating economic value added as a representative of modern value indicators is mentioned. In the practical part there are the proposed indicators being used to analyze the company INSTAV Hlinsko, a.s. and the results are evaluated at the end.
Description
Citation
ČERNÝ, J. Posouzení výkonnosti stavebního podniku pomocí hodnotových ukazatelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2014-02-05
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO