Příprava pórobetonu pro tepelně izolační účely

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
V současné době doznívající ekonomické krize je ve stavebním průmyslu pozornost směřována zejména k systémům, které efektivně šetří energii, a tedy snižují náklady spojené s užíváním obytných i průmyslových prostor. Zejména se jedná o tepelně-izolační systémy, které svým charakterem a konstrukcí poskytují úsporná řešení. S výhodou lze použít materiál na bázi pórobetonu, který již tak svými tepelně-izolačními vlastnostmi mezi stavebními materiály vyniká. Také díky kombinaci přírodního charakteru a dostačujícím pevnostem tohoto materiálu se použití čistě pro tepelně-izolační účely jeví, jako plnohodnotná alternativa ke standartním zateplovacím systémům. Tato práce se zabývá možnostmi přípravy nenosného tepelně-izolačního materiálu na bázi autoklávovaného pórobetonu s objemovou hmotností pod 200 kg/m3.
In these days of economic crisis subsiding, in the civil engineering the attention is pointed especially to the systems, which effectively reduce energy and decrease costs associated with using of residential or industrial premises. Especially the heat-insulating systems are mentioned, because of their characteristics and construction which will be applied economical solutions. It is possible to use the materials based on aerated concrete which excel within construction materials due to its heat-insulating properties. The use of this material for clearly heat-insulations seems to be fully-fledged alternative to standard heat-insulating systems also due to combination of nature character and sufficient strength. This work deals with possibility of preparation non-bearing, heat-insulating material based on autoclaved aerated concrete with volume weight under 200 kg/m3.
Description
Citation
KOUTNÝ, O. Příprava pórobetonu pro tepelně izolační účely [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie, technologie a vlastnosti materiálů
Comittee
prof. RNDr. Josef Jančář, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaromír Havlica, DrSc. (místopředseda) prof. Ing. Ladislav Omelka, DrSc. (člen) prof. Dr. Ing. Martin Palou (člen) doc. RNDr. Jaroslav Petrůj, CSc. (člen) prof. Ing. Petr Ptáček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Tomáš Svěrák, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-02
Defence
Diplomant seznámil komisi s hlavními výsledky své diplomové práce v jasné a srozumitelné prezentaci. Prezentace prokázala zaujatost diplomanta pro dané téma a jeho aktivní přístup k řešení zvoleného tématu. Odpovědi na dotazy oponenta i členů komise byly dostatečně fundované.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO